Blogger Templates

klik situ klik sini

Sunday, December 19, 2010

Contest Cerpen Sesedap Rasa

jom join kontes dari cik ain kite..
best je kontes ni..sbb aku ske buat cter2 ni…hahaha…oke..ikuti syarat2 yg ditetapkan oleh beliau…



nama aku ain zulaikha..aku seorang yang pelik..aku ade keistimewaan bercakap dgn kucing..aku ade seekor kucing yg berwarna kelabu..nama dia Drogba..knape nama dia Drogba??sbb dia minat chelsea..aku minat MU..kami slalu gadoh time tgk bola..ade skali tu,Drogba ckp kt aku, “ain ko jgn panggil nma aku nama lain k..tuan aku dlu bg nama aku ahmad..xkomersil langsung..aku nk ko pggil aku Drogba” kata Drogba msa kami bru2 knal dlu..sejak tu,aku panggil dia ngn pggilan Drogba..kalau tgk dia dari jauh,nmpak mcm kucing biasa yg kiut…tp kalo tgk jarak dekat,,ada la iras Drogba..hampeh jgk muka dia..huk3
ni la wajah kucing aku kalo lihat dr dekat
setahun 13 hari kami berkawan..aku xde kwn sgt..sbb kwn aku ckp aku pelik,ske ckp ngn kucing..dh aku mmg blh ckp ngn kucing,korg peduli hape?..ptg td waktu aku berjalan2 ngn Drogba, aku ckp ngn dia psal bola MU lawan Chelsea..msa tu aku dlm teksi apek tua..dia pn mnat chelsea mcm Drogba..dlm teksi dia mcm2 psal chelsea…then,aku ckp  kt Drogba…"wehh,mlm ni ko xkn menang laa..MU lg hebat dr Chelsea..stakat harap kt Drogba tu,lembik same je mcm ko..hahahaha” gelak sakan aku..
tbe2,apek teksi tu mrh2 kt aku..apek berkata,"hoii budak…lu jgn kulang haja sama waa aaa..nt waa kasi lu lempang balu tau…lu pk wa ni kawan lu ka??lu talak ada otak ka??da la lu kutuk2 wa punya febret team…lu bikin wa pannasss saja..lu kuar dali teksi waa..tak payah baya pn takpa…”
huk3..sgt sdih aku msa tu..tp aku smpat jwb kt apek tu.."pakcik,sy xhingin naik teksi pakcik tu,baik sy naik helikopter bapak sy..lagi satu,sy bkn ckp ngn pakcik..sy ckp ngn kucing sy ni ha..”
apek  tu bengang..dia menyumpah2 dlm bahasa yg kami xpaham..Drogba kepelikan..dia tnye aku ape apek tu ckp??aku jwb la xtau..huhu..ksian aku kn3??


nk dipanjangkan cter lagi laa..aku tggalkan handbag aku kt Drogba..dia ckp nk pnjam henfon aku jap..aku tnye nk buat hape??dia ckp nk mtk kwn dia share kredit jap..nk msg mak dia kt kampung sehat ke x..aku ckp aku xde kredit..tp dia mrh aku..dia ckp sbb tu la dia nk mtk mmber dia share kredit dlu..ooo,oke,aku paham…aku pn bagi la kt Drogba henfon aku..msa tu aku xrsa lg ape2 yg pelik..
tbe2,pelik tu pn terasa..aku dh rsa ape yg pelik nye..aku baru perasan yg Drogba ni kucing,cmne dia tau nk mtk kredit dan guna henfon??kucing dari msa depan kah??kucing ajaib kah??pelbagai persoalan timbul di benak fikiranku..aku biarkan je Drogba ngn henfon aku..aku tgk dia taip SMS,bkn main laju lg..mcm dh pro ngn henfon..dia hntar SMS kt mak dia..kjap pastu mak dia reply..pehhh..pelik lagi aku dibuatnye…mak dia pn pkai henfon ke??ni kna siasat ni,kata aku…

semangat utk menyiasat Drogba ni kucing ape,n dr mne dia dtg smakin berkobar2..aku ajak Drogba mkn..aku sje nak test…aku tnye nk mkn katne?cpat je Drogba jwb,nk KFC..nk mkn nasi ayam KFC..wahhh…slama ni kat umah mkn lauk ikan je..msa kuar bkn main ko ye..oke..aku mgalah…aku pegi KFC dan oder utk Drogba skali..nasib baik msa tu xde org,xla malu sgt org tgk kucing mkn nasi ayam KFC..aku plk mkn Snakeplate je..diet..keh3..

nak dijadikan cter laa..2 hari lpas tu,aku dh mula expectkan yg Drogba ni manusia..cara dia layan aku,sgt baik..aku dh mula rsa jatuh cinta kt Drogba..aku terbayangkan Drogba adalah seorang yg sgt kacak dan hensem..aku perhatikan Drogba dgn pnuh nafsu wanita..
tibe2
“woiii!!tgk aku lama2,nk makan ke??” Drogba jerkah kat aku..terkejut beruk aku dibuatnya..segala lamunan aku kat Drogba td hilang..cehh..sebok btol…baru nk  berangan..skarang aku sedar yg Drogba hanyalah kucing..aku xleh nk pkir bukan2..cuma aku je ade keistimewaan ckp ngn kucing..aku akan bersama Drogba wlau ape pn yg terjadi..

tp kan..aku masih pelik lg,Drogba ni dtg dr mane??mne mak dia??dia ni kucing yg hebat2 kah??dia ni manusia kah??hmpir sebulan aku membuat siasatan,akhirnya what I have expected are not unexpected..ape hasil yg aku dpt???hanya aku yg tau…Red heart
maaf,cerita ni cuma nk join kontes je…xpyh nk tau pnjg2 laa..hahaha..tgk hadiah ape yg bakal aku menang??lala~


*update..lupa nk tag org..nk tag
nadia
syidah

7 comments:

Ain Zulaikha said...

huwaaaarggg knp bukan brad pitt? haha ok2.. thanks join ,apa2 update akan diberitahu :) gud luck..

mr.panda said...

ain- hahaha...memilih plak ek..xde3...drogba je.hahahaha..thanks..

FH said...

tak bley blaa . hahaha XD

ɐɥs+ɐɟ said...

haha.. nice2..
sempoi habes merepeknye.. haha..
join jugak.. sudi baca entry sy k ;)
http://comelpunye.blogspot.com/2010/12/contest-cerpen-sesedap-rasa.html

saljihitam said...

ahaha. bestt2, ;)

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

Ain Zulaikha said...

ADA UPDATE UNTUK CONTEST INI, SILA TINGGALKAN KOMEN

http://ainzulaikhas.blogspot.com/2010/12/update2-contest-cerpen-sr.html

There was an error in this gadget