Blogger Templates

klik situ klik sini

Friday, December 24, 2010

GAMBAR ILUSI OPTIK…kalau berani tengok la

ni gambar pertama…korang boleh nampak ape yg aku nmpak??

oke..cmne nk tgk ape maksud disebalik gmbar ni??

korang tgk gambar ni dekat2 dalam 1 jengkal ngn mata korang

pastu korang bilang sampai 20..kira nye 20 saat la k..

then

korang pejam mata rapat2 selama 5 saat…

masa tu korang akan nmpak wajah sebenar gambar ni

lagi senang korang tgk kat dinding..

jangan tgk waktu malam..kompem korg takut..hak2

01

 

jesus

 

okeh..ni gambar kedua..

yg ni adalah jalur2 biase je k..

xde ape yg istimewa…

tapiiii..

tgk btol2 dlu..

dlm jalur2 ni ade terselit gambar..

korang tgk la camne pn..

aku syor kan,korang sengetkan kepala korg ke kanan sesenget2 nye…

then pegi ke arah sisi laptop korang..

maka,nampak la gmbar disebalik jalur2 ni..hik2

02

opticalillusion

 

pastu…ade lagi..

yg ni gmbar just nak main2 je kot

korang nampak dot2 kaler kuning ngn biru tu??

oke..korang wat mcm gmbar no1 td,.

tgk dlm 1 jengkal..pandang kat dot kaler kuning je k

tengok lama2..nt tibe2 dot2 kaler biru tu akn hilang 1 demi 1..

trust me…hak2

03

dots

 

yang ni plak..gambar teka teki..

try bilang wajah manusia dalam gambar ni..

kalo korang bilang xcukup 7,maknanya mata korang bermasalah

04

7-faces-optical-illusion

 

okeh..yang ni plak…

aku xpayah ckp pn korang dah prasan kn

pertama kali korang tgk gmbar ni pn korg da nmpak gmbar ni beralun2

mcm ombak…ape lagi..tgk la lagi..hak2

05

flower-field-optical-illusion

 

ni la kemuncak gambar…

gambar ni amat menyakitkan hati…

oke nk tau knape??

korang bilang dot2 kaler hitam..

kejar diorang..

korang nampak,tp xtau kt mane dot tu ade..grrr

kn3??hik2

06

black-white-dots-optical illusion

 

oke..ni gambar harimau..

kalo korang bijak,korang akan nmpak ade harimau dalam gambar optik ni

siyess..sejam xcukup untuk korang jumpa..

kalo 5 minit korang da jumpa,aku tabik springgggg kat korang

sila tinggalkan komen sesape yg jumpa kurang dari sejam k

aku xkn bgtau cmne nk tgk gmbar ni..

so,cari rimau tu cepat!!hak2

07

hidden-tiger

 

yang ni plak..cuma lukisan 2D….tgk je la..

xde ape yg istimewa pn..

masa utk rehatkan mata korang

08

2d

 

dahh….abis da gambar…ni last..

ni cuma gmbar lukisan 3D je…cuma biase2 je..byk lg gmbar 3D yg hebat2..

09

OpticalIllusions

 

**dah3..gi tdo..pening da tu

17 comments:

taklabudaksangat said...

bagus.da jmpa cara nak high..

hahak

ardinihumaira said...

:) fenin owh fenin kena pakai spek dah ni hehe

ALFALORA MOHD MUSTAFA said...

ok juling terus!!

mr.panda said...

taklabudaksangat- hahaha..ko nk high ape neh??grr

dni- fenin ek..hehe..hope dpt ungkaikan gmbar2 tu..hik2

farora- juling??errkk...haha...sian2..=P

~Princess Nasuha~ said...

smart giler,. =)

syida syidah said...

adesss .. saket mate da tgkk .. kena tmbah power neh !

NADIA RAHIMI said...

apa ni ajar orang pening. wuuu T___T

mr.panda said...

nasuha- smart??haha..pe lah..mybe rimau tu smart kot

cdah- tambah jgn xtmbah..hak2

nadia- alalala...ciannye dia..xyah la pening k..hik2

aleen aiden said...

aritu tenung gamba macam nih kat majalah ape tah,sampai berpinau mate dbwatnye.hu3

Anonymous said...

fenin tul..... sakit mataku.... papepun.... bestt....

mr.panda said...

aleen- tu laa,tgk lagi majalah bukan2..len kali tgk blog panda je tau..haha

anon-bgus3...tgk lagi..sila pening lg k..haha

Edda Elvira said...

peningggg.....hihihi

ika piekah said...

aiy panda...oooo nk kutuk bleh ,nk puji pun bleh ,mcm2...puji utk panda...idea giler2 x bowing..tp kutuk plak...kenape gne nme panda...x de nme lain...

mr.panda said...

@ika piekah ni nama sandaran utk blog je..comel kan menatang ni...panda nama dia..hahaha...

ika piekah said...

hmm panda tu mmg comel....name sedap2 gne name panda...pepun panda tu comel jgak...mcm awk(panda)...

ika piekah said...

ske gelak...skit2 hahaha...name dia panda...nape x letak nme laen...dah la dia panda?!!!!

ika piekah said...

ooo lupa slam kenalan...

There was an error in this gadget