Blogger Templates

klik situ klik sini

Sunday, February 26, 2012

kerja buang masa yang menguntungkan

Assalamualaikum...

buat ape ye semua??ok...tak semua la..maksud aku yang tengah baca blog aku nih..
tak kire la masa mane korang bace,seminggu lepas tarikh ni ke,sebulan ke,setahun ke..
asalkan korang baca..keh3

semenjak dua tiga menjak aku tinggal di p.pinang ni, ade 1 je benda best kat sini..
p.pinang ni ade jambatan yang panjang..13km rase nye..
so,alang2 dah tinggal kat sini,bukan sebab nak cari anak mami ke,mak mami ke,mami monster ke..aku penuhkan aktiviti aku di waktu weekend (atau masa aku tak keje la maksudnye) dengan memancing.

tempat pilihan aku adalah bawah jambatan
masa adalah waktu pagi hingga tengahari
kat situ banyak tiang,aku biasa pilih tiang 65,83 n 90lebih...kalau tak silap la..lupe dah

tapi yang aku xleh lupe,tiang 62....hehe

tiang bertuah tahun 2012

pada 25.12.2012 menjadi tarikh manis bagi aku dan kawan2 sejabatan aku bila memancing kat bawah jambatan ni..best..

sampai je bawah jambatan,kami terus melabuhkan joran dan bersarapan dengan nasi lemak sebungkus sorang n karipap sebiji sorang..dalam 5 minit ikan dah mula berkasar..merentap joran2 kami..


tu dia...ade la 4-5 ekor dapat..

tapiii.......

tu baru permulaan ok..then ikan yang lagi kasar2 mula menyentap joran kami..


xtau name ape ikan ni..berat dia dkat2 sekilo

hasil tangkapan kami



ce teka sape ni??keh3...hencik panda

my pren, mior
my pren tang
my pren patrick..ehh silap..hehe..ni pn makan umpan aku gak..huhu


okay lah..aku da update blog hencik panda ni..kalau korang rasa nak datang penang n pancing kat sini,kontek la aku k..nanti aku bawak naik bot,then duk bawah jambatan tu..tiang ada banyak,jangan risau tak cukup..kompem ade untuk sape2 yang pegi..ni last gambar...hope korang enjoy..

tiang 62 sangat best...ni kawan aku,time nak balik tunggu bot datang

7 comments:

ika piekah said...

ooo brani nye...tiang 62 bwah jambatan..x takut ke...skali ikan besar ngap skali bwu tahu...

mr.panda said...

@ika piekah nak takut ape..sbelom ikan besar tu ngap sy,sy ngap dia dulu..hahaha

ika piekah said...

yela tu...ooo panda nie owg mne ye....

mr.panda said...

@ika piekah ade ke tanye panda ni org mane..panda bkn org lah..hahaha..:p

ika piekah said...

mmg la panda tu bkn owg...k hencik panda a.k.a mohd fakru radzi.....ssah la nk sebut nme...berbelit2 lidah...k radzi org mne ye....sronok kn jdi radzi....asik gelak hahaha...

mr.panda said...

@ika piekah msti la seronok..idup kena slalu hepy wlpn ada msalah..:)

ika piekah said...

yela...msti hpy2...hmm x tdo lgi ke...

There was an error in this gadget